måndag 10 oktober 2016

Och solen den kom

Trodde solen skulle hålla sig borta under veckan men så var inte fallet. En fårhage i närheten är en perfekt plats att leka/träna och njuta en stund.

Just nu provar vi lite spår och det går bra. En orsak kan vara att vi gör det så enkelt att han inte kan misslyckas. Tanken just nu är att på ett enkelt sätt jobba lite med huvudet. Det går fort att lägga en omgång med kokt kyckling och han dyker snabbt iväg och smaskar i sig allt som dyker upp.

Mycket möjligt att vi fortsätter vidare sen när nybörjarövningarna börjar sätta sig. Jag gillar korta omväxlande övningar som inte kräver en massa förberedelse. Vi gör allt på den vanliga promenaden och målet är att vi ska fungera i alla situationer och miljöer, han ska vara avslappnad och uppmärksam oavsett om det är en rörig miljö.

Förr gick jag en massa lydnadskurser och tränade aktivt men även om hundarna var väldresserade så kunde jag inte helt lita på dem pga löptikar/andra hundar/miljöer/människor osv. Den biten prioriterar jag nu och målet är att han ska vara trygg och avspänd hela vägen. Han är alltid med och lär sig vartefter.

Australian Shepherd är en tuff hund med stor dådkraft. Vall och vaktinstinkten sitter stenhårt i generna och det behöver man ha i åtanke. Vad jag kan minnas har han aldrig gjort något utan anledning, många gånger har jag fått förklaringen efteråt när han regerat på något sätt. Det märkligaste är att han ett flertal gånger dessutom vetat om saker redan innan de hänt.

En stor eloge till en unik hund :-)

Leta godis ovanpå en sten kan vara en utmaning, för hög fart resulterar i att man halkar ner på andra sidan.
Klok hund vet hur man gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar