söndag 10 juli 2016

Ännu mer mat

Jag måste läsa på om chili, det är helt otroligt för det kommer nya frukter varenda dag. Jag har tydligen lyckats driva upp två sorters chili samt paprika. Till en början såg man ingen skillnad på plantorna men nu är det en tydlig skillnad.


Här kommer paprikan, hela plantan är kraftigare och har större blad.

Califonia wonder

Chili, de är så tunna och spröda. Förmodligen jättestarka. Jag såg dem inte först eftersom de försvinner i bladverket. Nu när jag viker undan lite bladverket så myllrar frukternaChili, en större och kraftigare sort. Först kom det en och nu bågnar plantorna av frukter. Det kommer bara fler och fler.Gurkorna tar fart och letar man under bladen så dyker små söta frukter fram. Vilken tur att jag inte köpte fler fröpåsar!
Smultronen är inne på andra omgången, årets plantor blommar nu så det blir smultron hela sommaren.

Det börjar bli sport att sätta lite blomfrön och se vad som kommer upp. Varenda korg och kruka brukar bli full och jag sparar förmodligen en hel förmögenhet på att inte köpa färdiga plantor. Kostnaden är fröpåsen och vanlig plantjord man köper billigt på våren.

Det är också uppskattade presenter så det slipper jag oftast jaga runt när vi ska bort, en burk honung och en låda plantor brukar vara poppis.

Några plantor får stå på framsidan och nu börjar jag fundera på vad jag köpt för frön? De är ju flera meter höga! Den låga busktomaten håller formen och blommar rejält men den höga verkar aldrig sluta växa. Jag får leta reda på en stege och toppa plantorna så att de inte går av. Jag gillar att ha lite färg så lite blommor och gräslök fick också plats.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar