lördag 25 juni 2016

Överflöd

Nu växer det så det knakar :-) Paradoxalt är det också en ganska lugn period och jag behöver bara dra ut vattenslangen för att vattna därefter sköter det sig självt.

Nu är också tiden inne för att tidigt på morgonen gå ut för att öppna och leta efter nya knoppar och se hur första squashen växer så det knakar. Hittills har det kommit en svart tomat och ett gäng körsbärstomater. Den första squashen är på god väg och jag hittade ett nytt ämne imorse. En av pumporna har befruktat en honblomma och en liten pumpababy är på gång. Det finns en liten honblomma på väg så jag hoppas den blir befruktad i veckan. Chilin blommar för fullt, en frukt är riktigt stor och nästa på god väg.
Det bladgröna kör för fullt, ruccolan är i stort sett färdigplockad och jag ställde ut lådan så får jag se om jag lägger det i komposten eller om de får en ny chans på friland. Spenaten kommer, den tidiga lådan skulle jag ha toppat så de hann bli för skrangliga. Mangold på G och kryddorna blev jättefina, bara dillen som inte tog sig.
Jag gillar att pyssla med saker som inte är tidsstyrda, växthuset är perfekt allt som inte blir gjort idag kan göras imorgon istället. Jo det är klart att utan vatten så dör allt men efter att jag rationaliserat och har nästan allt samlat så behöver man bara dra på kranen och vattna över lite snabbt, det klarar till och med sonen av i en handvändning. Man ska inte krångla till saker i onödan och jag behöver ha friheten att göra annat också.

Smultronen levererar :-) Dessa är frösådda förra året. Årets plantor är på god väg

En liten babypumpa :-)
Den här får vi se om den tar sig
Pelargonerna tar sig också fintInga kommentarer:

Skicka en kommentar